Stuur ons een mail 0492 069 551

Chemo & bestralingen

CHEMOTHERAPIE

De medicatie die bij een chemo wordt ingezet, kan haaruitval als bijwerking hebben. Er zijn drie mogelijke gevolgen die meestal beginnen in twee tot drie weken na de eerste chemokuur: geen haaruitval, dunner en doffer wordend haar of het haar valt volledig uit. 

Of het haar bij een chemo uitvalt daar kan uw arts u over adviseren, dit hangt af van de soort medicatie.

De meesten mensen krijgen na een aantal maanden hun eigen haar weer terug. Het kan er in het begin wel anders uitzien: een donkerder kleur, een andere structuur. Soms zijn er blijvende veranderingen.


BESTRALINGEN/RADIO THERAPIE:

Haaruitval is een van de bijwerkingen van radiotherapie op je hoofdhuid. Op de bestraalde plek(ken) op je hoofdhuid valt het haar geleidelijk uit, meestal ga je dit na enkele weken merken, het haar eromheen blijft intact, dat geldt ook voor je wenkbrauwen, wimpers en evt, baardhaar.

Afhangend van de duur en intensiteit van de bestraling herpakt zich de haargroei normaal wel binnen enkele maanden tot een half jaar. 
 

TEGEMOETKOMING HAARPROTHESE VIA BELGISCHE ZIEKTEVERZEKERINGEN SAMENGEVAT :
De wettelijke basis vergoeding van uw ziekteverzekering: (nooit hoger dan het gefactureerde bedrag) en maximaal: 
€180  
Bij volledige kaalheid omwille van radiotherapie en/of antimitotische chemotherapie en bij kaalheid van minimaal 30% omwille van bepaalde huidziekten; littekenvorming van fysisch/chemische, traumatische of inflammatoire oorsprong.€270 
Bij kaalheid omwille van littekenvorming door radiotherapeutische behandeling.

https://www.cm.be/diensten-en-voordelen/ziekte-en-behandeling/materiaal/haarprothesen

Met een aanvullend hospitaalplan zijn extra vergoedingen mogelijk en in bepaalde gevallen zelfs een terugbetaling van het volledige bedrag van de haarprothese. zie algemene voorwaarden op onderstaande link (pagina 21 punt 3.) 

https://www.cm.be/media/CM-verzekeringen-algemene-voorwaarden-2020_tcm47-30907.pdf